Avoimet pestit

Raision KilliNalleissa etsitään tällä hetkellä vapaaehtoisia erityisesti seuraaviin pesteihin. Aikaisempaa kokemusta partiosta et tarvitse, mutta voit myös olla vanhan harrastuksen pariin palaava taikka jo partiossa olevan lapsen tai nuoren huoltaja. Tarjoamme toimintaamme mukaan tulevalle uudelle aikuiselle koulutuksen ja tukea pestissä toimimiseen. Partio on siitä mukavaa, että yksin ei tarvitse harrastaa, vaan pääset mukaan aktiiviseen ja innokkaaseen lippukuntaan, jonka johtajistossa vallitsee mahtava yhteishenki ja puuhaamme myös keskenään paljon erähenkistä ohjelmaa.

Partio on myös aikuisten harrastus. Aikuiset mahdollistavat lasten ja nuorten harrastamisen, mutta sen lisäksi on tarjolla kaikkea kivaa ihan vaan aikuisten kesken. Yksi aikuinen mahdollistaa partioharrastuksen 10 lapselle. Partion mahdollistajana aikuinen voi toimia esimerkiksi ryhmänjohtajana, tukena nuoremmalle johtajalle, muonittajana retkellä tai talkooapuna Kuristenlahdella. Variaatioita tehtäviin löytyy niin paljon kuin on tekijöitäkin. Järjestämme lippukuntamme aikuisille tasaisin väliajoin myös erilaisia johtajarentoutuksia. Joskus ollaan soudettu kirkkoveneillä ja toisella kertaa ollaan oltu ravintolassa syömässä. Aikuisille järjestetään myös piirin ja Suomen Partiolaisten toimesta erilaisia tapahtumia ja kursseja. Kursseja löytyy laidasta laitaan aina nuotiokitarakurssista eri tasoisiin johtamistaitojen kursseihin.

Mikäli seuraavista pesteistä joku herättää mielenkiintosi ja haluat mukaan toimintaan, niin ota yhteyttä lippukuntamme pestijohtajaan paivi.kivipera(at)partio.fi. Mikäli alla olevista pesteistä mikään ei tuntunut oikealta juuri sinulle, niin otathan yhteyttä Päiviin, jotta voimme löytää sopivan pestin sinulle.

Sudenpentujohtaja eli akela

Sudenpentujohtaja eli akela tekee lauman toimintasuunnitelman yhdessä muiden akeloiden ja ikäkausivastaavan kanssa, johtaa laumaa kerran viikossa ja toimii esimerkkinä 7-9-vuotiaille sudenpennuille. Hän on yhteydessä lasten vanhempiin ja tiedottaa tärkeistä asioista sekä osallistuu laumanjohtajien kokoukseen noin kerran kuukaudessa. Akela osallistuu sudenpenturetkien suunnitteluun ja toteutukseen muiden akeloiden kanssa sekä kannustaa sudenpentuja osallistumaan aktiivisesti tarjottuihin tapahtumiin.

Tule tekemään kanssamme pienimpien KilliNallien partiopolun aloituksesta ikimuistoinen! Tarvitset vain innostuksen, meiltä saat kaiken muun!

Seikkailijaryhmän johtaja

Seikkailijaryhmän johtajan tehtävänä on suunnitella partio-ohjelman mukaista toimintaa 10-12-vuotiaille seikkailijoille ja johtaa vartiota viikoittaisessa toiminnassa. Ryhmänjohtaja osallistuu aktiivisesti lippukunnan ja piirin toimintaan ja innostaa myös vartiolaisensa mukaan. Hän on yhteydessä sampoon mahdollisissa ongelmatilanteissa sekä huolehtii viestinnästä vartiolaisten vanhemmille sekä vartiolaisille. Vartionjohtaja huolehtii vartion omasta varainkeruusta ja varoista. Hän suunnittelee vartion retken yhdessä sammon kanssa.

Tule mukaan mahdollistamaan lapsille upeita elämyksiä! Tule tekemään kanssamme pienimpien KilliNallien partiopolun aloituksesta ikimuistoinen! Tarvitset vain innostuksen, meiltä saat kaiken muun!

Sampo

Sammon tehtävänä on tukea nuorten vartionjohtajien johtamista ja huolehtia, että seikkailijavartion toiminta noudattaa partio-ohjelmaa. Sampo tekee toimintasuunnitelman yhdessä vartionjohtajien kanssa sekä osallistuu tarvittaessa myös vartiokokouksiin. Hän tukee vartionjohtajia vartion retken suunnittelussa ja osallistuu tarvittaessa sekä on mukana järjestämässä lippukunnan seikkailijatapahtumia. Sampo tukee vartionjohtajia ongelmatilanteissa ja on tarvittaessa yhteydessä huoltajiin. Hän osallistuu sampokokouksiin sekä pitää ikäkausivastaavan tietoisena vartion toiminnasta ja informoi mahdollisista poikkeustilanteista.

Tule tukemaan nuorten johtajuutta ja ryhdy vartionjohtajien aikuiseksi tueksi eli sammoksi! Tarvitset vain innostuksen, meiltä saat kaiken muun!

Turva-aikuinen

Turva-aikuinen tuntee Turvallisesti yhdessä -ohjeistuksen ja huolehtii, että kaikki lippukunnassa ovat suorittaneet Turvallisesti yhdessä -verkkokoulutuksen. Hän on läsnä lippukunnan arjessa ja tapahtumissa, jotta hän tulee tutuksi lippukunnan lapsille ja nuorille. Hän on helposti lähestyttävä ja kuuntelee sekä ottaa vakavasti muiden huolet. Epäkohdan kuullessaan tai huomatessaan hän tarttuu reippaasti toimeen ja tarvittaessa pyytää apua piiriltä tilanteiden ratkaisemiseksi. Turva-aikuinen huolehtii, että lippukunnassa vallitsee turvallinen ilmapiiri kaikille toimia. Hän myös viestii aktiivisesti ulospäin tavastamme toimia turvallisesti.

Turva-aikuisen tulee olla yli 18-vuotias ja mielellään partionjohtajan peruskurssin käynyt. Turva-aikuisia voi olla useampikin, jotta kaikille ikäkausille löytyy tuttu ja helposti lähestyttävä henkilö.

Kolovouti

Kolovoudin tehtävänä on huolehtia, että kolo on viihtyisä paikka kokoontua. Kaikki tarvittava materiaali on saatavilla ja kaikelle on oma paikkansa. Hän huolehtii, että kololla näkyy lippukunnan pitkä historia, mutta myös nykypäivä on otettu huomioon.

Kolovouti huolehtii yhdessä kalustonhoitajan kanssa, että varasto on siistissä kunnossa ja kaikille tavaroille on oma paikkansa. Kolovouti perehdyttää vartionjohtajat kolon siivoamisen ihmeelliseen maailmaan ja huolehtii, että siivousvälineet ovat kunnossa ja tarvittavia siivousvälineitä on saatavissa.

Kolovouti huolehtii, että kaikilla avainta tarvitsevilla on avain ja avainten kirjanpito on ajan tasalla seurakuntatoimistossa. Hän huolehtii myös, että jokaisella vartiolla on oma kaappi ja vartion päätyttyä kaappi on luovutettu siivottuna eteenpäin.

Pestin voi hoitaa yksin tai yhdessä kaverin kanssa. Sopii myös samoajalle!

Aikuisluotsi

Aikuisluotsi toimii jokaisen aikuisen tukena lippukunnassa. Hän huolehtii, että myös ei-aktiivisesti toiminnassa mukana olevia aikuisia pyydetään mukaan tapahtumiin ja että heille löytyy myös mukavaa tekemistä lippukunnassa. Hän on aktiivinen uusien aikuisten rekrytoija ja on innokas järjestämään tempauksia, jolla löydetään uusia aikuisia mukaan toimintaan. Aikuisluotsi huolehtii, että jokainen uusi aikuinen kokee olevansa tervetullut lippukuntaamme. Hän huolehtii, että jokainen uusi aikuinen saa itselleen aikuiskummin, joka opastaa ja tukee uuden aikuisen matkaa.

Aikuisluotsin tulee olla aikuinen. Pestin voi hoitaa yksin tai yhdessä kaverin kanssa.