Kuristenlahti

Kuristenlahti on Raision KilliNallien käytössä oleva retki- ja leiripaikka Naantalin Rymättylässä Kuristenlahden rannalla. Sen omistaa Raision Partiotyttötoiminnan Tuki Ry. Tila on ostettu 31.1.1997.

Ranta-aluetta ja saunamökki 11/2020

Tila jakautuu neljään osaan. Ranta-alue (Etelä-Suomi) on reheväkasvuinen, runsaspuustoinen, osittain savipohjainen alue. Rannassa on saunamökki, puuvaja/puucee, uimalaituri ja telttasauna sekä nuotiopaikka.

Keski-Suomesta rantaan on tehty kävelytie. Seuraavana noin 20 metriä korkeammalla on Keski-Suomi. Siellä on hirsilaavu, pääpuucee, lipputanko, ruokailukatos, kellari, kompostit, leirikeittiön paikka, riukuliiteri, Jussin parakki, katollinen pöytäpenkki-yhdistelmä sekä nuotiopaikka.

Riukuliiteri 8/2020

Keski-Suomeen tulee autotie tiluksille. Parkkitilaa on kahdeksalle autolle. Tilaa keskipaikkeilla halkoo noin 6 metriä korkea kalliojyrkänne. Jyrkänteen reunalla on teräsportaat, joita pitkin noustaan Pohjanmaalle. Täällä on paikat teltoille ja telttapuucee.

Teräsportaat ylös teltta-alueelle

Pienen paratiisikurun takana on vielä viimeinen neljäsosa nimeltään Lappi. Se on kallioinen käkkärämäntyinen alue. Erikoisuutena siellä on käärmekuusi. Tilan korkeusero rannasta Lappiin on noin 30 metriä. Tilalla ei ole sähköä ja vesi pumpataan porakaivosta käsipumpulla.

Saunamökki valmistui vuonna 2016. Mökissä on tupa, nukkumaparvi, sauna, pukuhuone ja katettu terassi. Mökin kerrosala on 45 km2. Tuvassa on puuliesi, jolla mökki lämpenee.

Saunamökki 12/2021

Parakki on pääasiassa varastokäytössä. Siinä on eteinen, työkaluvarasto ja tupa.

Jussin parakki 11/2020

Hirsinen ruokailukatos valmistui vuonna 2020. Siihen mahtuu ruokailemaan noin 40-50 partiolaista.

Ruokailukatos 11/2020